سقف شیبدارو اجرای آن
سقف شیبدار
از لحالظ فنی به سقفی هایی گفته میشود که مابین ۱۴ تا ۷۳ درجه شیب داشته و همچنین دیده شده که این شیب در سقف شیروانی بین ۳۵ تا ۵۰ درجه هست.
سقف شیبدار به دسته های متعدد و با در نظر گرفتن نوع شیب و نوع پوشش تقسیم بندی میشوند :
اول سقف های شیبداری که از عایق حرارتی در آن ها استفاده نمیشود و به آنها سقف شیبدار سرد میگویند.
دوم دقیقا برعکس دسته اول هست و در آن ها عایق حرارتی استفاده میشود و به آن ها سقف های شیبدار گرم میگویند
اجرای سقف شیروانی
سقف شیروانی که در انگلیس Gablet Roof و در آمریکای شمالی و اقیانوسیه Dutch Gable نام دارد، به گونه ای از سقف گفته میشود که دارای شیب میباشد
این نوع سقف شکلی سه گوش یا چهار گوش به سقف خانه میدهد.
در معماری های مدرن سعی بر این شده که در اجرای سقف شیروانی بگونه ای ساخته شود که در مصرف انرژی صرفه جویی شود و حافظ محیط زیست باشد.
استفاده از سقف شیبدار جدید علاوه بر اینکه ظاهر خانه شما مدرن تر وزیبا تر میکند میتواند موجب ذخیره سازی انرژی خورشیدی و گرمایشی شود.
سقفهای شیروانی ویلایی در مناطق برفی و بارانی بیشترین کاربرد را دارد،بخاطر وزن کم سقفهای شیروانی در برابر زلزله مقاومت خوبی دارد و در طرحهای مختلفی اجرا میگردد
در سالهای نه چندان دور برای اجرای سقفهای شیروانی از مصالح سیمانی مانند آردواز و ایرانیت استفاده میکردند اما این مصالح به مرور زمان ضعفهای خود را نشان داد و با ترک برداشتن و شکستن بوسیله اجسام خارجی باعث آب دادن ساختمان شد و ایرانیت و آردواز به مرور رمان از چرخه کار خارج شد و جای خود را به ورقهای گالوانیزه و گالوانیوم داد که این مصالح بدلیل مقاومت بالا در برابر اجسام خارجی و کاردهی بالا و وزن خیلی سبک جای ایرانیت و آردواز را گرفت.
طراحی این نوع سقف شیبدار به دوصورت هست سقف مخصوص مناطق گرم و مناطق سرد
منطقه گرم:
این نوع سقف ها طوری اجرا میشوند که نور خورشید را بازتاب دهند و گرمای کمتری را جذب کنند.
برای استفاده از این خاصیت باید از رنگ های خاص استفاده شود.
منطقه سرد:
در این مناطق برعکس مناطق گرم میبایست در سقف های شیبدار از پنل خورشیدی استفاده کرد.
از مسائلی که در رابطه با چنین سقف هایی وجود دارد آن است که فضای موجود در اتاق زیر شیروانی را بسیار کم میکند. اما نمیتوان مزایای استفاده از این گونه سقف را نادیده گرفت.
در مناطق سردسیر و مرطوب که بارش باران و برف بسیار زیاد میباشد، استفاده از این گونه سقف کمک میکند تا آب باران و برف به راحتی بتواند از ناودان سرازیر شده و به پایین بریزند.
در چنین حالتی نیازی به برف روبی نمیباشد و همچنین استحکام مصالح ساختمانی بیشتر خواهد بود.
مزایای سقف شیبدار
۱٫ جلوه ی خاصی دارند و زیبایی منحصر به فردی به مکان مورد نظر میدهند
۲٫ نصب سریع و آسان ۳٫ صرفه اقتصادی ۴٫ کاهش هزینه نگهداری 5،عدم اتلاف انرژی